5 x Populaire bezienswaardigheden in Rome

rome colosseum

Rome kennen we natuurlijk allemaal als de hoofdstad van Italië. En heel vroeger was Rome de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, Romeinse Keizerrijk en de Romeinse Republiek. Vroeger was het een van de meest belangrijke steden van de wereld en tegenwoordig is Rome een van de meest populaire steden voor toeristen. Alle toeristen willen dolgraag de overblijfselen zien van de ooit zo machtige stad. Ook heeft Rome het kleinste land ter wereld aanwezig in de stad. We hebben het hier natuurlijk over Vaticaanstad. Maar Rome heeft zoveel bezienswaardigheden dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom bespreken we in dit artikel de vijf leukste bezienswaardigheden in Rome.

Het Colosseum

Eigenlijk is dit Colosseum een Flavisch Amfitheater. Dit komt omdat dit gebouwd is in de eerste eeuw na Christus door een aantal Flavische keizers. De keizer financierde de bouw van dit gebouw en het werd in eerste instantie gebouw voor de spelen. Er werden ook zeeslagen in gedaan nadat men hier miljoenen liters water in liet lopen. Een aantal verschillende natuurrampen hebben ervoor gezorgd dat het Colosseum nu erg beschadigd is. Maar des al niet te min is het nog steeds een prachtig gebouw en daarom een van de vijf bezienswaardigheden die je wel moet zien als je in Rome bent.

De Trevifontein

Dit is een prachtige fontein en deze bevindt zich aan het Piazza di Trevi. En deze fontein is aan de achterkant van het Palazzo Poli gebouwd. De fontein is ongeveer 26 meter hoog en 22 meter breed. Dit is dus een hele imposante fontein. Het woord Trevi betekent drie wegen. De tTevi verwijst dus naar de drie wegen die vroeger samen kwamen op dit plein. In de mythe staat beschreven dat je met je rug naar de fontein moet staan en dat je met je rechterhand twee munten over je linkerschouder gooit in het water van de fontein. Als je dit doet dan zal je hier ooit weer terugkomen. Ook doet er een mythe de ronde dat je, je geliefde zal ontmoeten in de eeuwige stad. Dan moet je, je ogen sluiten als je de muntjes gooit en tijdens het gooien arrivederci Roma, tibi gratia volo, in tiberis aqua tua fluit zeggen. Dit betekent: tot ziens Rome, ik wil je genade, je water stroomt naar de Tiber.

Vaticaanstad

Dit is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Vaticaanstad wordt volledig omgesloten door de stad Rome en daarom verdient dit echt een plaats in deze top 5. De paus spreekt de mensen toe vanuit Vaticaanstad tijdens kerst. En natuurlijk staat deze hele stad vol met historische monumenten en gebouwen.

Villa Borghese

Dit is een prachtig stadspark midden in Rome. Hier komen heel veel inwoners van Rome maar daarnaast is het ook heel erg in trek bij de toeristen. Het park is ongeveer 80 hectare groot en hierin bevinden zich veel musea, tuinen, paviljoenen, villa’s en sculpturen. Piniciana wordt gezien als het belangrijkste bouwwerk van het hele park. Al met al is dit park dus echt het bezoeken waard want er is enorm veel te zien en te doen hier.

Monument van Victor Emanuel II

Het monument van Victor Emanuel bevindt zich tussen de Capitolijn en het Piazza Venezia. En dit is in Italië beter bekend als Altare dela Patria. Dit staat voor altaar van het vaderland. Emanuel was de eerste koning van het verenigd Italië. In dit monument bevindt zich een museum wat volledig in teken staat van het verenigd Italië. Er staat een ruiterstandbeeld van Victor en hier is 20 jaar aan gewerkt. Ook vind je hier weer verschillende fonteinen. Deze verschillende fonteinen staan voor de Tyrreense zee en de Adriatische Zee.