Badkamermeubel kopen? Tips, aandachtspunten en trends

badmeubel

Een badkamermeubel is een van de meest essentiële onderdelen van je badkamer. Dit is namelijk hetgeen wat je het vaakst gebruikt van alle dingen in de badkamer. Dat maakt het ook belangrijk om hierin goeie keuzes te maken. Omdat het wel lastig is om een goed badkamermeubel te vinden bespreken we in dit blog waar je allemaal rekening mee kunt houden en geven we een aantal tips. Dit zorgt ervoor dat jij straks het meubel hebt wat goed bij je past, en wat natuurlijk goed bij de badkamer past!

Losse elementen

Een badkamermeubel bestaat uit een aantal losse elementen, vergeet dit niet! Deze elementen moet je los van elkaar aanschaffen. Je hebt het meubel zelf, dit is ook meteen de opbergruimte onder de wastafel. En bovenop het meubel komt natuurlijk ook een wasbak. En als we het hebben over wasbakken, hiervoor zijn al super veel verschillende maten en vormen beschikbaar. Daarnaast moet je ook een kraan apart aanschaffen en hierin is ook heel erg veel keuze. En vaak hangt er een spiegel boven de wasbak. Dit kan een losse spiegel zijn maar ook eventueel een kastje met spiegeldeurtjes.

Materiaalkeuze en kleur

Een heel belangrijk onderdeel om over na te denken is natuurlijk het materiaal en de kleur van het meubel. Hierbij moet je bedenken welke look je in de badkamer wil. Ga je hier voor strak of toch liever boers? Dan moet je natuurlijk andere keuzes maken in het materiaal en de kleur van de meubels. Bij strak kun je gaan voor wit, zwart en grijs en als je bijvoorbeeld kiest voor boers is het verstandiger om hout of bruintinten te kiezen. Het grootste voordeel van een houten meubel is wel dat je het nog een ander kleurtje kunt geven als je het zat bent.

Afmetingen

En het is heel belangrijk om te kijken hoe groot je het badkamermeubel wilt hebben. Hoeveel mensen maken er gebruik van het meubel en hoe vaak? Als dit veel mensen zijn is het bijvoorbeeld slimmer om een dubbele wastafel te kiezen. Dan is het badkamermeubel ook direct een stuk breder. Maar je kunt wel in de ochtend met twee mensen tegelijk gebruik maken van de wasbakken. Dit scheelt weer tijd in de ochtend en dat is fijn als je met veel mensen samenwoont. Maar het is uiteindelijk ook nog heel belangrijk om te kijken hoeveel ruimte er beschikbaar is voor het meubel. Je moet ook nog voldoende ruimte hebben om in de badkamer te bewegen en rond te lopen. Ook wanneer de kastjes open zijn.

Zwevend badkamermeubel

Een zwevend model is helemaal volgens de trends van nu. Het is een moderne keuze en daarnaast lijkt de badkamer ook groter wanneer je gebruik maakt van een zwevend meubel. Als er een ruimte in gekeken wordt is het beschikbare vloeroppervlak bepalend bij de ruimtelijke ervaring die men hierbij krijgt. Met een zwevend meubel is er meer vloer en daardoor lijkt de ruimte dus groter. Ook een badmat kan zorgen voor meer sfeer en warmte in de ruimte.

Voldoende opbergruimte

Het is heel verstandig om na te denken over de indeling van het meubel. Heb je kastjes of lades? Dat maakt een verschil in de indeling. Lades hebben vaak de voorkeur omdat het daarin vaak makkelijker is om de volledige hoogte te benutten. Dit kan met kastjes ook maar dan moet er gebruikt gemaakt worden van plankjes in de kastjes. Bedenk welke ruimte er is en bepaal op basis daarvan of er lades of kastjes gebruikt gaan worden. Hierbij bedenk je dus van tevoren wat je erin kwijt wil en wat de indeling gaat worden. Dan is het makkelijker om een keuze te maken.

Waar kan ik een badkamermeubel kopen?

Een badmeubel is los te koop bij iedere badkamer showroom in Nederland, het is natuurlijk prettig om het meubel even in het echt te zien. Ook hoe bijvoorbeeld de lades sluiten en of de kleur helemaal bij je past. Je kunt er ook voor kiezen om badmeubels online aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld via websites als Badkamerzaak.be en Badkamerwinkel.nl