Kamperen op een luxe manier doe je zo

luxe kamperen

Kamperen is niet voor iedereen weggelegd. Een aantal dagen tot weken weg met alleen de auto en een tent, en vervolgens de hele tijd in de buitenlucht zitten. De een doet het erg graag terwijl de ander al gruwelt bij het idee. En dat terwijl het standaard idee over kamperen helemaal niet zo relevant meer is. Natuurlijk gebeurt dit nog steeds veel, maar er zijn tegenwoordig zo veel meer mogelijkheden als het om kamperen gaat. Wil je graag kamperen, maar niet in een tentje? Lees snel verder voor een paar andere opties!

In een huisje

Op verschillende campings heb je naast de reguliere kampeerplaatsen, ook huisjes staan. Dit zijn vaak redelijk luxe huisjes waar je prima een weekje zou kunnen vertoeven. Vaak ben je in deze huisjes van alle gemakken voorzien: een keuken gevuld met servies en apparatuur, slaapkamers met beddengoed en bij sommige huisjes ook een eigen sanitair ruimte. Dat is nogal een verschil met het kamperen in een tent. Toch heb je als je op deze manier kampeert, nog steeds dat camping gevoel omdat je lekker de hele dag buiten kunt zitten en die typische camping activiteiten uit kan voeren.

Een lodge- of safaritent

Als je wil kamperen in een combinatie tussen een huisje en een tent, is een lodge waar je voor moet kiezen. Je krijgt namelijk het gevoel van een tent, terwijl je eigenlijk gewoon in een soort huisje verblijft. Je hebt in een lodgetent of een safaritent nog steeds de luxe van een eigen keukentje en badkamertje, maar hebt meer het gevoel dat je ook echt aan het kamperen bent. Dat is dus eigenlijk ideaal als je dat camping gevoel stiekem toch heel fijn vindt. En zo niet, dan kun je gewoon in de tent zitten of op het overdekte terras. Dat is ook prima!

Een caravan of camper

Heb je wel eens overwogen om er gewoon op uit te gaan met een caravan of camper? Dan heb je eigenlijk gewoon je eigen plekje en hoef je niet afhankelijk te zijn van de voorzieningen die de camping biedt. Ook kun je met jouw caravan het land door trekken en verschillende locaties bekijken tijdens jouw reis. Misschien ga je van camping naar camping, maar je kan ook gewoon echt in de natuur gaan zitten. Omdat je toch in jouw eigen caravan zit, zal het niet zo zijn dat je helemaal blootgesteld bent aan de natuur. Ook dit is dus een ideale oplossing als je wil kamperen op een luxere manier.