Je auto verdient wat liefde

Autos om te leasen

Voor sommige mensen is hun auto meer dan een vervoersmiddel. Ze behandelen hem met liefde, geven hem (of haar) soms zelfs een naam, en gruwelen bij het idee dat hem ooit iets overkomt. De auto staat als het even kan overdekt, krijgt ieder weekend een liefdevolle schoonmaakbeurt en glimt altijd trots. Natuurlijk is lang niet iedereen zo zuinig op zijn auto, deze groep is echt in de minderheid. Maar een beetje zorg en liefde kan een auto best gebruiken, hij krijgt tenslotte heel wat te verduren.

Door weer en wind staat hij voor je klaar

Je auto is er altijd voor je als je hem nodig hebt. Nou ja, vrijwel altijd, soms kan er natuurlijk een klein probleempje optreden. Maar 99% van de tijd staat hij voor je klaar. Om je naar je werk te brengen, om de boodschappen te doen, de kinderen naar hun sportwedstrijden te brengen of om al je aankopen in het tuincentrum weer naar huis te brengen. Zonder te morren. Als het keihard regent, vangt hij de druppels voor je op, zodat jij lekker droog zit. Als het hard waait voel je hem misschien een klein beetje wiebelen, maar ondertussen zit jij uit de wind. En vrieskou? Je auto kan er best tegen, terwijl jij de verwarming aanzet en het interieur warm en behaaglijk maakt.

Het is maar goed dat een auto geen mens is, want die had al lang flink lopen klagen of wellicht zelfs ontslag genomen. Onmenselijke omstandigheden, zou hij het noemen, en geef hem eens ongelijk. Zo’n auto krijgt heel wat te verduren, en alhoewel hij daarop gebouwd (en voor gekocht) is, laat de buitenwereld wel zijn sporen na. Het is niet meer dan normaal dat jij, als eigenaar en verzorger, deze sporen tot een minimum beperkt en zo snel mogelijk weer uitwist.

Voorkomen is beter dan genezen

Alhoewel auto’s gemaakt zijn om buiten te functioneren, laten vocht en zonlicht uiteindelijk wel hun sporen achter. Daar kun je niet veel aan doen, maar regelmatig een goede check voor roest kan geen kwaad. Zijn de plekjes nog klein, dan kun je ze weg laten werken voor ze je hele auto overnemen. Roest kan ook vanuit binnen ontstaan, dus wees ook daar kritisch. Je neemt via je schoenen meer vuil en water mee naar binnen dan je zou denken. Goede automatten op maat kunnen dit opvangen, zodat je auto er niet onder lijdt. Neem eens een kijkje op Justcarpets.nl, daar vind je automatten voor alle merken en types. De matten nemen het vocht en vuil van je schoenen op, zodat wordt voorkomen dat de vaste bekleding en uiteindelijk ook de auto zelf er last van krijgen.