Bezienswaardigheden Costa Brava? Dit zijn leuke opties!

Costa Brava

De Costa Brava is de ideale bestemming voor vakantiegangers die ook wat van het gebied willen zien. Naast de goudgele stranden en de prachtige natuur, valt er in de Costa Brava veel te beleven en te zien. Overal in het gebied zijn wel bezienswaardigheden te vinden.

Ontdek de grote steden Barcelona en Gerona

In de Costa Brava zitten twee grote steden: Barcelona en Gerona. Deze steden mogen niet overgeslagen worden tijdens een bezoekje aan de Costa Brava. Bekijk in Barcelona de bouwwerken van Gaudi of breng een bezoek aan de Sagrada Familia. Ook kun je een wandelen door Parc Montjuïc, het populairste park van Barcelona. De hele stad in een keer bekijken, kan vanaf de kabelbaan. Deze kabelbaan gaat van de haven naar het topje van de berg Montjuïc.

In Gerona kun je wandelen door de smalle straatjes. Ook is er in Gerona het Arabische badhuis Baños Arabes, de Romeinse toegangspoort Portel de Sobreportes en de kathedraal Santa Maria.

Waan je in middeleeuwen bij het bezoeken van de Kastelen

Overal in de Costa Brava vind je kastelen. De kastelen staan onder andere in Púbol, Torroela en Blanes. In Roses staat het prachtig fort Castell la Cuitadella, een fort uit de 16de eeuw. Callela de Pala Feugal, Palamós en Paratallade zijn pittoreske kustplaatjes en zijn een aanrader om te bezoeken. In Tossa de Mar zijn middeleeuwse vestingmuren en torens. In Villastret en Empuriabrava kun je diverse opgravingen bekijken.

Waterpret in Marinaland en meerdere dierentuinen voor de kinderen!

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in de Costa Brava. In dit gebied zitten diverse waterparken. In het waterpark Marinaland worden ook dolfijnenshows gegeven. Parc Natural dels aiguamolls de l’empordà is een natuurpark met allerlei soorten vogels, reptielen en amfibieën. Parc Animal de Sobrestany is een dierentuin met meer dan 30 soorten dieren.

Maar ook de natuur kan gezien worden als een bezienswaardigheid. Je kunt de verborgen grotten ontdekken of de imposante rotspartijen bekijken. Ook kun je genieten van het schitterende uitzicht over de baaien.