De mooiste stranden van Curacao

strand curacao

Curaçao is echt een paradijs in de Caribbean, het is één van de populaire ABC eilanden waar eveneens Bonaire en Aruba toe behoren. Wat bijdraagt aan dit gevoel is dat het eiland ook nog eens helemaal omringd wordt door het meest blauwe water wat je ooit gaat zien. Bij het ene strand kom je schildpadden tegen en bij de ander kan je de lekkerste cocktails drinken. Curaçao heeft veel prachtige stranden in dit artikel bespreken we de mooiste stranden van dit prachtige magische eiland.

Playa Forti

Je mag hier eigenlijk niet staan maar het is wel prachtig om bij de cliffen van Playa Forti te staan. Mensen springen zelfs vanaf deze kliffen het prachtige blauwe water in. Maar als je dit te spannend vindt kun je hier ook heerlijk relaxen. Er zijn hier veel leuke restaurantjes waar je even lekker wat kunt eten of waar je wat kunt drinken om te relaxen.

Zandstrand bij de Grote Knip

Dit strand wordt ook wel Playa Abou of Kenepa Grandi genoemd. Dit strand bevindt zich aan de westpunt van Curaçao en is een prachtig uitgerekt zandstrand. Ooit wilden ze dit strand betaald maken maar dat is gelukkig niet doorgegaan. Wel zie je dit steeds betaalhuisjes als je naar dit strand rijdt maar je hoeft hier dus niets te betalen. Verwacht bij dit strand geen luxe strandbedjes of parasols. Je ligt hier namelijk onder de palmbomen en gewoon op het strand. Dit is een super populair strand en je vindt hier ook veel locals. Je kunt bij dit strand goed zonnen maar ook snorkelen en zwemmen. Bij de rotsen is het, het mooiste en het beste om te snorkelen. Je kunt ook iets verder zwemmen naar een rif verderop waar het ook prachtig is om te snorkelen. Je vindt hier geen restaurantjes dus het is verstandig om je eigen eten en drinken mee te nemen als je hierheen gaat.

Playa Piskado

Dit strand staat ook wel bekend als het strand van de vissers. De pier die in het midden van het baaitje staat kenmerkt dit strand. Bij deze pier meren de vissers aan rond het middaguur als zij hun vangst binnen hebben. Als de vissers zijn aangemeerd kun je hier ook prachtig zwemmen en daarnaast kan je hier ook veel vissen zien. Dat maakt het ook uitermate geschikt om hier te snorkelen. En als je veel geluk hebt kun je hier zelfs schildpadden zien tijdens het zwemmen.

Santa Barbara

Als je met de boot naar klein Curaçao gaat kom je ongetwijfeld langs Santa Barbara. Dit strand bevindt zich bij het Santa Barbara Resort en hierachter zie je het prachtige glooiende landschap van Curaçao. Dit strand is ook erg uitgerekt en het water is hier prachtig helder. Ook zwemmen hier veel verschillende soorten vissen dus ook hier kan je prachtig snorkelen. Je kunt hier over pontons een wandeling over de zee maken en door deze pontons is de zee rustig. Het is het makkelijkste om te genieten van dit strand als je in dit resort slaapt. Maar je kunt ook een dagpas kopen als je hier niet slaapt om toch een dagje naar dit strand te komen.

Klein Curaçao

De stranden van klein Curaçao kunnen niet ontbreken in dit blog. Je kunt hier de hele dag lekker zonnen, zwemmen, wandelen en snorkelen. Je hebt op klein Curaçao namelijk hele fijne stranden maar daarnaast vind je hier ook een vervallen vuurtoren waar je naar toe kunt lopen. En er liggen ook een aantal scheepswrakken die je kunt bewonderen. Om het helemaal af te maken kan je pelikanen spotten op het strand.