Dé tuintrends voor 2020? Deze looks moet je gezien hebben

vakantieparadijs tuintje

Als de zon zich steeds vaker laat zien is het ook meteen te zien dat mensen zich steeds meer in hun tuin bevinden. Daarom is het belangrijk om naar de tuintrends van 2020 te kijken zodat je zeker weet dat jouw tuin er weer prachtig bij ligt. Er zijn weer een aantal duidelijke trends zichtbaar en die bespreken we in dit blog.

Vakantieparadijs

Alleen van deze naam worden we natuurlijk al heel erg vrolijk en komen we al van in de vakantiestemming. Een zonnige vakantie is iets waar iedereen wel aan toe is. Met deze trend haal jij de vakantie naar je eigen achtertuin en dat is natuurlijk helemaal 2020! Deze trend heeft veel etnische invloeden en daardoor haal jij het vakantieparadijs helemaal naar jouw eigen achtertuin. Denk bij deze trend aan aardetinten in combinatie met stoere materialen. Dit geeft een hele warme uitstraling aan jouw achtertuin. Zo zit je altijd goed. Of de zon nou wel of niet schijnt. Als finishing touch stijl je, je tuin af met een eyecatcher. Denk hierbij bij bijvoorbeeld aan een buitenkleed.

Natuurlijk groen

In de winter stonden er veel kamerplanten binnen in ons huis. Maar nu het beter weer wordt, is het weer tijd om buiten aan de slag te gaan met veel groen. Deze planten stijl je in combinatie met bamboe, hout en rotan. Natuurlijke materialen dus. Dit is een hele mooie combinatie en dit past heel erg goed bij elkaar. Je kunt het nog afmaken met een aantal botanische prints om echt de puntjes op de i te zetten.

Beach vibes

Uit deze blog is dit wel onze persoonlijke favorite. Beach vibes in je eigen achtertuin! Het idee van deze trend is om je achtertuin helemaal om te toveren in een strandtuin. Je focust je hierbij op blauwtinten, dat komt natuurlijk door blauwe luchten en het blauw van de zee. Je kunt dit combineren met rotan wanddecoraties, pallets die dienen als een bank en eventueel wat blauwe sierkussens. Je mag hierbij spelen met verschillende blauwtinten. De zee is namelijk ook nergens dezelfde kleur.

Milieubewuste eco-tuin

Ben jij ook zo dol op een tuin waar volop leven te zien is? Dan is dit de trend die heel goed past bij wat je zoekt. In deze tuin kan de natuur helemaal haar eigen gang gaan. Hierbij kun je denken aan het vervangen van stenen door planten en dan ben je al een heel eind. Kies hierbij wel echt voor inheemse soorten. Die passen het beste bij deze trend. Het is hierbij niet de bedoeling om de tuin netjes te maken. Laat het lekker zijn eigen gang gaan. Hierdoor komen er veel vogels en insecten naar de tuin en dat is precies wat je wil. Denk hierbij ook nog aan het opvangen van regenwater, het maken van een composthoop of het ophangen van vogelnestkastjes.

Magische moestuin

Vind je het ook zo leuk om dingen uit eigen tuin te eten? Dan zit je in 2020 helemaal goed want dat is een van de trends. De moestuin is namelijk terug van weggeweest. En dit is toch ook heel logisch, een salade uit eigen tuin is toch heerlijk en super leuk om te maken! Het is allemaal puur natuur en daarnaast krijg je het niet verser dan dit. Ook geeft het enorm veel voldoening om dingen te zien groeien in je eigen tuin. Je hebt geen grote tuin nodig voor een moestuin. Met een paar potten kun je al veel groente laten groeien, ook in een kleine tuin. Ook is een verticale moestuin een mooie manier om ruimte te besparen maar wel veel te verbouwen.