Overhemd kopen? Details zorgen voor de perfecte look

stijlvolle overhemden in de winkel

Overhemden zijn hét item waarmee de man zich stijlvol kleedt. Zoveel verschillende merken, stoffen, modellen dat er voor elke man een passend overhemd bestaat. Een overhemd met extra lange mouwen of juist extra korte mouwen. Overhemden voor speciale gelegenheden en overhemden voor elke dag. Ook jij hebt vast verschillende soorten overhemden in je kast hangen.Natuurlijk kijk je welke kleur overhemd past bij je outfit, maar wist je dat ook de boord, ook wel de kraag genoemd, van een overhemd zorgt voor een belangrijk detail? Er zijn eigenlijk vier verschillende soorten boorden. Elk boord heeft zijn eigen details waardoor het ene boord prima past bij een stropdas en een ander boord veel meer geschikt is voor een casual look.Overhemdboorden kunnen zelfs de vorm van je gezicht positief helpen beïnvloeden. Neem de tips even op je gemak door zodat jij straks moeiteloos het juiste overhemd met de juiste boord kiest uit je garderobe.

Button down boord

Een heel bekend model boord is de zogenaamde Button Down boord. Hierbij worden de punten van de kraag met knoopjes vastgezet aan het overhemd. Dit soort overhemd was oorspronkelijk bedoeld om tijdens sportieve activiteiten te dragen. Zo werd het Button down shirt vaak gedragen door bijvoorbeeld polospelers. De knoopjes zorgden ervoor dat het boord, ook tijdens het sporten, perfect op zijn plaats bleef zitten. Button Down shirts worden ook nu vaak gedragen in de vrije tijd of bij informele gelegenheden. Veelal wordt het shirt zonder stropdas gedragen.

Het Cut Away boord

Zoals de naam al doet vermoeden zitten de punten van een Cut Away boord iets verder uit elkaar en loopt het boord naar de punten toe iets rond. Daardoor is dit boord perfect om met een stropdas te dragen door de extra ruimte die de kraag biedt. Best kies je voor een stropdas van wat dikkere stof die je knoopt met een mooie brede windsor knoop. Dit Cut Away boord is perfect voor mannen die een wat spitsere kin hebben.

Wide Spread boord

Overhemden met een zogenaamd Wide Spread boord zijn uitermate geschikt voor de chique gelegenheden. Doordat de kraagpunten heel wat verder uit elkaar staan dan bij een traditioneel boord is het geschikt om bijvoorbeeld te dragen met een vlinderdas of stropdas. Omdat de punten verder uit elkaar staan knoop je de stropdas het liefst met een dubbele knoop. Dat vult de ruimte tussen de punten perfect op. Een Wide Spread boord is een prima keuze als je gezicht wat hoekig lijkt. Het zal je gezicht tevens wat langer laten lijken.

Klassiek boord

Met een overhemd met extra lange mouwen dat een klassiek boord heeft, kun je eigenlijk nooit de fout in gaan. Het voordeel van dit soort boord is dat het past bij verschillende stijlen en bij elk soort type gezicht. Een ander veel gebruikte term voor het klassieke boord is de straight point kraag.