Portable monitor kopen? Tips, uitleg & voordelen

Een portable monitor wordt steeds vaker gebruikt. Deze schermen zijn erg licht en kan je makkelijk meenemen. De meeste van deze monitors kan je overal gebruiken mits het apparaat over stroom beschikt. Daarnaast wordt het ook gebruikt als tweede scherm van je pc.

Wat is een portable monitor

De portable monitor is erg licht gebouwd zodat je het makkelijk mee kan nemen. Vaak is dit ook geleverd met een hoes waarbij je het makkelijk als kickstand kan gebruiken. Dit houdt in dat je de monitor rechtop kan neerzetten zodat het scherm staat, net als een televisiescherm. De hoes beschermt het scherm ook tegen stof en water. Je kan de monitor overal gebruiken, mits het over stroom beschikt. Zo kan je het overal aansluiten en gebruiken. De nieuwe monitors beschikken over usb c aansluitingen waardoor je ook je tablet of telefoon hierop kan aansluiten. Het scherm is ook te gebruiken als tweede scherm van je laptop of pc.

Wat zijn de voordelen van een portable monitor?

Dit product kent enkele voordelen waardoor het net iets handiger is voor jou. Wij zullen de belangrijkste hieronder benoemen.

  • Licht en makkelijk mee te nemen. De schermen zijn erg licht en je kan het makkelijk meenemen. Hier zijn zelfs speciale tassen voor beschikbaar.
  • Scherpe resoluties. Met een Full HD monitor heb je in principe al een scherpe beeldkwaliteit. Echter zijn ze ook nog beschikbaar in 4K.
  • Telefoon aansluiten. Als de portable monitor over een usb c aansluiting beschikt, kan je zelfs je telefoon of tablet hierop aansluiten. Het beeld komt dan op het scherm. Dit is handig voor spelletjes. Wel dient je mobiele apparaat ook over usb c te beschikken.
  • Als tweede scherm. De monitor wordt ook veel gebruikt als tweede scherm van een pc of laptop. Zo verbeter je de werkplek.
  • De monitors beschikken meestal over extra aansluitingen als usb of micro usb. Hierop kan je externe apparatuur aansluiten als toetsenborden en muizen.

Welke portable monitors zijn er?

Er zijn verschillende monitors te koop. Om het portable te houden, gaan deze monitors tot maximaal 20 inch, anders wordt het te groot en te log om mee te nemen. Daarnaast zijn er schermen beschikbaar in verschillende resoluties. Als je de beste kwaliteit wilt, kies dan voor 4K.

Ook voor gaming

Je kan je gameconsole ook aansluiten op de portable monitor. Hier wordt het dan ook veel voor gebruikt. Zo kan je overal waar je bent gamen, je hebt alleen stroom nodig.