Wat is occasion private lease?

Autos om te leasen

U kent natuurlijk de term zakelijk lease en private lease maar er is tegenwoordig ook occasion private lease. Deze vorm van leasen zegt het eigenlijk al, u leaset een occasion. Dit zijn lease auto’s die om welke reden dan ook eerder uit de lease zijn gekomen en dus om die reden als occasion worden aangeboden. Occasion private lease is hetzelfde als private lease alleen dan van een tweedehands auto. Maar wat is leasen nu eigenlijk echt?

Wat is leasen?

In het kort gezegd je betaald een bepaald bedrag per maand voor het gebruik van de auto, een soort abonnement zeg maar. Dat bedrag is afhankelijk van wat voor een auto je wilt en onder andere het aantal kilometers dat je rijd per jaar. Zo zijn er diverse contacten mogelijk met diverse looptijden en divers aantal km per jaar. Bij het afsluiten van een leasecontract staat de auto staat op uw naam maar blijft eigendom van de leasemaatschappij.

Is occasion private lease iets voor mij?

Denkt u aan het leasen van een auto? Misschien is occasion private lease dan wellicht ook een optie voor u. Vaak zijn de kosten in de maand lager als u voor deze vorm kiest dan wanneer u voor gewoon private lease kiest. Omdat deze auto’s al uit een leasecontract zijn gekomen zijn deze ook altijd goed in onderhoud gebleven. Een van de vele voordelen van occasion private lease is dat ook bij de vorm van lease alle kosten in de prijs zitten, dus geen onverwachte kosten achteraf en geen hoge aanschafwaarde van de auto. Denkt u hierbij aan verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties, pechhulp en vervangend vervoer. U hoeft enkel de kosten van de brandstof en eventuele boetes zelf te betalen. Mocht u denken aan het leasen van een auto kijk dan ook zeker of deze vorm wellicht iets voor u is.